De kracht van
conversieoptimalisatie voor betere campagnes

ATL Logistics is wereldwijd hét bedrijf wanneer het gaat om het exporteren en importeren van goederen. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft ATL Logistics inmiddels agentschappen verspreid over 63 landen. Door klantgerichte oplossingen aan te bieden, groeit ATL iedere dag.

Loyals helpt ATL Logistics onder andere met het uitvoeren van doelgerichte Google Ads campagnes.

Conversieoptimalisatie ATL Logistics

Een kostenverlagend doel

De huidige Google Ads campagne van ATL Logistics presteerde niet voldoende. De klant gaf ons de opdracht om een nieuwe Google Ads campagne op te zetten. Om de bezoeker naar een converterende website te sturen, was de tweede vraag van de klant een conversieoptimalisatie scan uit te voeren.

Het doel was om de kosten per conversie vanuit Google Ads met 50% te doen dalen. 

Conversieoptimalisatie | Loyals

Een stapsgewijze
aanpak

De opdracht is duidelijk, het doel is bepaald. Voor onze specialisten genoeg input direct aan de slag te gaan.

Uit de websitescan, op basis van een CRO en UX-stappenplan*, stelden we een adviesrapport op met optimalisatiepunten. In combinatie met data vanuit Google Analytics, wisten we waar de kansen lagen.

*
CRO = Conversie optimalisatie
UX = User Experience

Om een goed advies neer te leggen bij de klant, gaan we stapsgewijs te werk.

Stap 1. Analyse conversieflow

De eerste stap is het analyseren van de conversieflow van de websitebezoekers. Welk pad 'bewandeld' de websitebezoekers, voor diegene converteert? Op deze manier krijgen we een beter inzicht welke pagina's belangrijk zijn voor ATL. 

Uit de analyse kwam snel naar voren dat de meest converterende websitebezoekers geïnteresseerd zijn in zeevrachten. Dit namen we mee in de rest van de analyse.

Stap 2. Kwalitatief onderzoek

In de tweede stap hebben we een kwalitatief onderzoek gedaan naar de websitebezoeker. Door middel van scroll- en heatmaps brachten we in kaart hoe een websitebezoeker een bepaalde pagina bekijkt en hoe ver naar beneden websitebezoeker gemiddeld scrolt. Door dit in kaart te brengen, wordt het duidelijk of de belangrijkste boodschap van de pagina ook op de juiste plek staat. 

Stap 3. Websitedesign

Met bovenstaande informatie konden we kijken hoe de website nu is opgebouwd. Wat direct opviel: op de homepage staat een vliegtuig voor het luchtvaarttransport, terwijl uit de analyse bleek dat de meeste websitebezoekers geïnteresseerd zijn in zeevrachttransporten. 

Ons advies: het aanpassen van de homepage, waarin beide diensten van ATL Logistics direct naar voren komt.

Conversieoptimalisatie ATL | Loyals

Een geoptimaliseerde funnel

In de nieuwe funnel hebben de websitebezoekers altijd de mogelijk om direct naar de offertepagina te gaan. Omdat de kans kleiner is dat nieuwe bezoekers eerst meer informatie nodig hebben, is er daarnaast ingespeeld op de mogelijkheid om meer informatie op te vragen. 

Google Ads campagne

Om leads van hogere kwaliteit naar de website te sturen, is de Google Ads campagne geoptimaliseerd. Door slimme zoekwoorden analyses te maken, brachten we in kaart welke zoekwoorden wel, of juist niét voor ATL Logistics interessant zijn. Omdat er al een aantal maanden een Google Ads campagne liep, konden we veel data verzamelen. En hoe meer data, hoe meer inzicht.

Op basis van de analyse, hebben we een nieuwe Google Ads campagne opgezet om uiteindelijk het doel van de klant te bereiken. 

Een kostenverlaging
van 70%

Na 3 maanden analyseren, testen en uitvoeren, was het tijd om een tussenbalans op te maken. En met succes: het doel van de klant was behaald! 

Tevreden klant, trotse Loyals? Zeker, maar voor ons kon het nog net een stapje beter. We zijn dus doorgegaan met experimenteren en optimaliseren, om nóg betere resultaten te behalen. Het resultaat? Binnen zes maanden hebben we de kosten per conversie voor ATL Logistics met ruim 70% laten dalen. Een fantastisch resultaat, dankzij de combinatiekracht van Google Ads & CRO-optimalisatie.

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].