Zilveren award
voor digitale
transformatie

The Rent Company maakt sinds 2004 digitaal onderwijs toegankelijk voor scholen en leerlingen. Van tablets tot laptops, je huurt of koopt het bij The Rent Company. Ruim 1 op de 10 middelbare scholieren in Nederland gebruikt een schoollaptop van The Rent Company. B­­ij zo’n bezettingsgraad hoort natuurlijk een duidelijke en snelle webshop. 

Digitale Transformatie The Rent Company | Loyals

Een duidelijke
opdracht

De wens vanuit The Rent Company was duidelijk: Groeien. Een ambitieus doel om de afzetmarkt uit te breiden naar het buitenland en een flinke omzetgroei te realiseren. De webshop stond in de basis al goed, maar de tijd staat niet stil. En zeker om de doelen te realiseren, was een behoorlijke procesoptimalisatie voor The Rent Company van toepassing. 

Met hun unieke marktpositie en de groeiambities zat er één ding op: een maatwerk oplossing.

Strategie & Advies | Loyals

Wat was onze
aanpak?

Een maatwerk oplossing, strategische beslissingen. Om het schooljaar met een kickstart te beginnen, vormden we samen met The Rent Company een strategisch plan, waarmee we de bedrijfsdoelstellingen realiseren. Centraal hierbij staat het continu ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, zodat we blijven sturen op effiency en de bedrijfsdoelstellingen. 

The Rent Company Digitale Transformatie | Loyals

Digitale transformatie

Ons development team startte met het in kaart brengen van de huidige systemen en processen. Waar kunnen we het huidige proces digitaliseren en optimaliseren, om de bedrijfsdoelstellingen te behalen? 

Op basis van de inventarisatie, werd een maatwerk ERP-systeem gebouwd, waarin de volgende acties centraal stonden:

  • Beter inzicht in het voorraadbeheer;

  • Complete financiële afhandeling via de webshop;

  • Procesautomatisering;

  • Procesoptimalisatie.

We zeggen het vaak, maar de beste resultaten halen wij dankzij co-creatie. Ook bij deze case werd er aan beide kanten strategisch meegedacht aan verbeteringen en userstories. Met resultaat. Op 1 mei kon de nieuwe webshop, geheel volgens planning, live. 

Een eenvoudig te gebruiken en overzichtelijke webshop. Voor de gebruiker aan de voorkant en webshopbeheerder aan de achterkant.

Meer over digitale transformatie

Zilveren Dia Award the rent company | Loyals

Een Dutch Interactive Award voor digitale transformatie!

Dit mooie traject is in de digitale wereld niet onopgemerkt gebleven. We ontvingen samen met The Rent Company op de Dutch Interactive Awards de "Zilveren Award" in de categorie "Digitale Transformaties". Een resultaat om trots op te zijn!

75%

Mobiele gebruikers

25%

Efficiënter in gebruik

89%

Omzetstijging

Een resultaat
om trots op te zijn

Vanaf de livegang van de webshop heeft de digitale transformatie zijn vruchten afgeworpen. Door het volledige proces te digitaliseren, kan The Rent Company nu 20 procent meer uitleveringen per uur aan. 

 De bedrijfsdoelstellingen? Die zijn méér dan behaald:

  • Meer dan 150.000 klanten;

  • Jaarlijkse groei van 50.000 klanten;

  • Omzetdoelstelling is verdubbeld;

  • Internationalisering is in gang gezegt;

  • Stijging van gemiddeld aantal bestellingen per dag, met een piek van 1.500 bestellingen op 1 dag.

Download het stappenplan voor jouw digitale transformatie

Krijg inzicht in de kracht van digitale transformatie en zet de eerste stappen met ons stappenplan. Vraag onze whitepaper hieronder aan.