Design sprint

Ideeën of concepten snel valideren met design sprints. Een design sprint bij Loyals is een proces om snel grote uitdagingen op te lossen, nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten te verbeteren. Wat normaal gesproken maanden in beslag neemt, wordt nu in een sprint gestopt van vier dagen. Snel stappen maken, daar stappen wij graag de boksring voor in.

Bokshandschoenen | Loyals

Waarom Design Sprints?

Design Sprints is een proces waarin een concept of idee in 4 dagen wordt getoetst op haalbaarheid. De Design Sprint is een (team)proces voor het snel en goedkoop ontwikkelen van ideeën en deze te valideren door prototypen te testen met echte gebruikers. De Design Sprint is oorspronkelijk ontwikkeld bij Google Ventures en is een mix van productstrategie, klantvalidatie en lean UX. Door middel van dit proces is een team in staat om in een korte tijd een nieuw concept te ontwikkelen, een groot vraagstuk op te lossen of een bestaand product te finetunen.

Van alle nieuwe producten die worden gelanceerd, is maar 20% succesvol. Een belangrijke reden hiervoor is dat er vanuit de markt vaak simpelweg geen vraag naar is. Toch  wordt deze conclusie vaak pas getrokken nadat er al een heel ontwikkeltraject vooraf is gegaan. Om dit te voorkomen moet je er dus voor zorgen dat ideeën of concepten zo snel mogelijk bij echte gebruikers gevalideerd worden. Op die manier heb je direct je antwoord of iets kans van slagen heeft.

Design Sprints zijn de manier om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Tijdens het proces komen de stakeholders samen, worden er nieuwe ideeën bedacht en worden deze ideeën uiteindelijk omgezet naar een prototype om te testen.

Eerst testen, daarna pas bouwen

Het eindresultaat van een Design Sprint is een interactief prototype van een nieuw idee, product of specifieke functie waarmee getest kan worden door gebruikers. Op deze manier kan je direct valideren of het idee bestaansrecht heeft. Ook heb je achteraf inzichtelijk welke vervolgstappen je moet nemen. In onderstaande visual is duidelijk gemaakt dat de reguliere product cycle van
idee > bouwen > lanceren > leren wordt verkort naar idee > leren.

Design sprint visual | Loyals

Wat levert het op?

  • Een antwoord op de vragen die aan het begin van de Sprint zijn gesteld

  • Rapportage en advies uit de gebruikerstests

  • Duidelijk beeld van de te nemen koers/vervolgstappen

  • Interactief prototype welke is gevalideerd door gebruikers en waarop het UX/UI design gebaseerd kan worden

Agenda

Hoe verloopt een design sprint

Voor een Design Sprint kan starten ligt er altijd een groot vraagstuk klaar. Op basis van deze vraag gaat het team in slechts 4 dagen de gehele cyclus door. Dit kan je verwachten: maandag definieer je de uitdaging en produceer je meerdere oplossingen. Dinsdag stem je op de beste oplossingen en definieer je het prototype door middel van een storyboard. Woensdag wordt het prototype daadwerkelijk gebouwd en op donderdag wordt het prototype getest op echte gebruikers.

Design sprint werkwijze | Loyals

Ga de sprint met ons aan

Heb jij een idee of concept dat je wilt toetsen? Ga met ons samen de Design Sprint aan. Wij leveren een team van specialisten die het proces toepassen. En jij levert de business owner en experts.

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].