UX & UI-design

UX-design en UI-design, twee termen die vaak door elkaar worden gehaald. UX/UI-design is een service die Loyals aanbiedt om tot een gebruiksvriendelijk en strak ontworpen oplossing te komen voor jouw website, webshop of welke online oplossing dan ook.

UX UI Design | Loyals

Wat is UX-design?

UX staat voor User Experience waar in het Nederlands de term gebruikerservaring voor wordt gebruikt. UX Design is dus het ontwerpen van een ontwerp die de optimale gebruikerservaring biedt. UX Design heeft dus altijd de gebruiker in het achterhoofd. Hoe snel wordt de wens van de bezoeker vervult, is hierin de belangrijkste vraag.

Wat is UI-design?

UI staat voor User Interface waar in het nederlands de term gebruikersomgeving voor wordt gebruikt. UI Design is dus het ontwerp op basis van vorm en kleur die ervoor zorgen dat de gebruikerservaring er zo goed mogelijk uitziet. Je ziet dan ook in bovenstaande visual dat UI Design een onderdeel is van het UX Design. In het kort zou je het als volgt kunnen formuleren: UX Design is hoe het werkt en UI Design is hoe het eruit ziet.

Samen sterk

Het eindresultaat van een UX/UI Design is altijd een strak en gebruiksvriendelijk ontwerp met als focus om de wensen van de bezoeker zo goed mogelijk te vervullen. Er zijn een aantal stappen die tot dit eindresultaat zullen leiden. Allereerst worden op basis van user stories en de site structuur de gewenste user flows uitgewerkt in Wireframes. Heb je nog geen site structuur of user stories? Deze kan je inzichtelijk maken door met Loyals een UX sprint aan te gaan. Na het uitwerken van de wireframes wordt op basis daarvan door middel van visual design de UI uitgewerkt. Als dit dan staat is het mogelijk om een Clickable Prototype uit te werken om een goed beeld te krijgen hoe het gaat werken.

Wat levert het op?

  • Wireframes op basis van de gekozen user flow(s)

  • UI-design op basis van de gemaakte wireframes

  • Als de wens er is een Clickable Prototype op basis van het uitgewerkte UI Design

Door Loyals een UX/UI-Design laten uitwerken?

Ons team van UX/UI Designers zit met smart te wachten om de meest complexe flows uit te werken naar een strak en gebruiksvriendelijk ontwerp.

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].