Workflow audit: inzicht in jouw digitalisatie kansen

Loyals helpt bedrijven met digitale oplossingen. Een oplossing waar jij als organisatie effectiever en efficiënter van werkt. Met een gezonde groei als eindresultaat.

Zonder solide onderzoek, geen juiste digitale oplossing. Inzicht in de huidige workflows van jouw organisatie is essentieel om tot een goed advies te komen. Daarom voeren wij bij elk digitale vraagstuk een zogenoemde workflow audit uit.

Workflow audit - Loyals

De aanpak van onze workflow audit

Met een workflow audit brengen we de processen van jouw organisatie in kaart. Met als doel: een overzicht van de huidige workflows, digitale verbeterpunten, de klantcontactreis en een concreet digitalisatie advies.

Tijdens de workflow audit lopen wij per workflow een dag of dagdeel mee binnen jouw organisatie.

  • We volgen de dagelijkse werkzaamheden en onderzoeken grondig het hoe en waarom van elke handeling.

  • We brengen alle klantcontactmomenten in kaart.

  • We achterhalen wat er volgens jouw medewerkers goed gaat, beter kan en nog mist.

  • We brengen het systeem waar jouw organisatie mee werkt in kaart en kijken welke herhaalhandelingen er van toepassing zijn.

De verkregen informatie verwerken we in drie onderdelen:

  1. Service blueprint

  2. Klantcontactreis

  3. Digitalisatie advies

1. Service blueprint

We werken de onderzochte workflows vanuit een digitaal standpunt visueel uit. In deze visualisatie is zichtbaar welke digitale optimalisaties er mogelijk zijn, welke handelingen geautomatiseerd kunnen worden en welke rollen en systemen hiervoor nodig zijn.

2. Klantcontactreis

Naast interne processen kijken we ook naar de externe klantcontactreis. We creëren een overzicht van de momenten dat er communicatie met de klanten plaatsvindt, hoe dit gebeurt, wat de gewenste vervolgactie is en welke contactmomenten geautomatiseerd kunnen worden.

3. Digitalisatie advies

Onze specialisten stellen een digitalisatie advies op met hierin de top 3 kansen uitgewerkt. Hierin verwerken zij: de vervolgstappen, de impact, het budget en de besparing van de kansen. Met dit advies is het voor jouw organisatie duidelijk wat de vervolgstappen zijn om de digitale oplossing voor jouw vraagstuk door te voeren.

In dit advies brengen we, indien aanwezig, ook de kansen in kaart die op kort termijn opgepakt kunnen worden. Dit zijn kansen die jouw organisatie zelf kan doorvoeren, om direct een optimalisatie te realiseren.

Digitale Transformatie The Rent Company | Loyals

Zilveren award voor digitale transformatie

The Rent Company
De wens vanuit The Rent Company was duidelijk: Groeien. Een ambitieus doel om de afzetmarkt uit te breiden naar het buitenland en een flinke omzetgroei te realiseren. De webshop stond in de basis al goed, maar de tijd staat niet stil. En zeker om de doelen te realiseren, was een behoorlijke procesoptimalisatie voor The Rent Company van toepassing. 

Lees de case

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op  0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].