De kracht van podcasten voor jouw merk

Een podcast aanzetten in de auto, tijdens het sporten of om het huishoudleed te verzachten… Voor veel dagelijkse bezigheden is er een goed moment om een podcast op te zetten. De populariteit van podcasts onder Nederlands stijgt flink en we kunnen hier dus écht niet meer omheen. Waarom zou jij nu met een podcast moeten beginnen en nog belangrijker – hoe zorg je ervoor dat jouw podcast geluisterd wordt? Ik vertel je er in deze blog meer over!

De kracht van podcasten voor jouw merk | Loyals

Share

In 2019 is het aantal podcastluisteraars in Nederland flink gegroeid. Eind 2019 waren er meer dan vijf miljoen (!) actieve podcastluisteraars (via: Markteffect). Als jij nu nog steeds denkt dat een podcast niets is om over na te denken voor jouw brand, think twice. Ongetwijfeld dat (een deel van) jouw doelgroep hiertussen zit. And they want to hear what you’ve got to say!

De kracht van delen

Jij bent met jouw merk een expert in een specifieke branche. Met een podcast kun je deze rol extra claimen. Door te laten zien dat jij de kennis in huis hebt creëer je vertrouwen bij jouw publiek. Door stem gebruik, enthousiasme, passie en expertise te delen leg je de volledige focus op je verhaal. Mensen horen je niet alleen, ze luisteren écht naar wat je te zeggen hebt.
De kracht van het delen zit niet alleen in het zenden van jouw boodschap. Nodig juist andere experts uit die in dezelfde niche zitten als jij. Zo stijgt de autoriteit van jouw podcast én je merk.

Verhoog het engagement met jouw podcast

Doormiddel van het delen van een eigen verhaal krijgen de luisteraars ook een betere connectie met je. Jouw stem is een verbindingsfactor, ze leren de persoon achter het merk kennen. Een verhaal dat iemand vertelt, komt uiteindelijk ook beter binnen dan wanneer iemand een moet lezen, right? Het is persoonlijker en daarnaast zal de ontvanger het eerder verbinden aan jouw merk. Met een podcast bouw je naast je thought leadershipdus ook aan een sterke band met jouw doelgroep.
 
Practice what you preach! In onze podcast ‘Ondernemersbloed’ praten we met andere ondernemers over Brand, Business & Data. Ben je benieuwd naar onze eerste aflevering? Luister hem hier! Don’t forget to subscribe ;)

Merk imago

We kunnen het niet vaak genoeg hebben over het belang van de kernwaarden van jouw bedrijf. Jouw podcast moet dan ook in 1 lijn liggen met de kern van je merk. Door de persoonlijke manier van communicatie krijgt je publiek een beter beeld van je kernwaarden en de manier waarop je tegen dingen aan kijkt. Zo kun je dus jouw merkidentiteit uitdrukken door middel van een podcast.

Verkoop

Het verkopen van jouw product/dienst is natuurlijk nooit het primaire doel van een podcast. Het is geen reclamespotje! Maar mede dankzij jouw podcast, kun je de ‘verkoop’ van jouw product of dienst wel verhogen. De luisteraar start jouw podcast om geïnformeerd te worden, om iets te leren of om een probleem te verhelpen. Als jij op een goede manier de luisteraar weet te raken met jouw verhaal, verhoog je de kans dat je van een fan een lead maakt.

Wat heb je nodig voor een podcast?

Om een podcast te starten heb je niet veel meer nodig dan:

  • Een microfoon

  • Een studio voor goede akoestiek

  • Interessante gast(en)

  • Een platform om jouw podcast te delen

Of jouw podcast slaagt of niet, is mede-afhankelijk van de apparatuur dat je gebruikt. Je wilt de luisteraar natuurlijk de beste ervaring bieden! En vergeet ten slotte de nabewerking niet… Cut the ‘euh’! 

Start jouw podcast!

Time to boost your brand! Nu is hét moment om te starten met podcasten. Ben jij klaar om een extra indruk achter te laten bij jouw doelgroep? Wij helpen je graag met het ontwikkelen, produceren en publiceren van jouw podcast. Let us know!

Terug naar overzicht

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].