Drukwerk veredeling: de kers op de taart

Er zijn veel manieren om je drukwerk nog mooier te maken. De veredeling die je toevoegt, geeft het drukwerk net dat beetje extra. Zo kan drukwerk zonder kleur heel veel uitstraling hebben door de gebruikte veredeling. Maar ook een combinatie van soorten kan een mooi effect geven. Tijd om een paar mogelijkheden te bespreken.

Drukwerk verdeling: De kers op de taart | Loyals

Ook zonder kleur kan drukwerk erg veel uitstraling hebben

Laminaat

Lamineren is het aanbrengen van een transparante folie. Deze folie kan mat of glanzend zijn of een structuur bevatten. Matlaminaat is meer ingetogen en chiquer dan glanslaminaat, maar gevoeliger voor krassen. Soft Touch is ook een vorm van laminaat, het heeft net als leer of linnen laminaat een structuur. Het is krasbestendiger dan de andere laminaat soorten, voelt zacht aan en verdiept de kleuren van het drukwerk. 

Goud/zilver folie

Met een specifieke drukmethode waarbij met behulp van een messing stempel en een temperatuur rond de 130 graden, kunnen folies in zilver of goud worden aangebracht. Ook heel mooi, zolang het subtiel wordt toegepast en het geen 'gouden plak' wordt.

Drukwerk verdeling: De kers op de taart | Loyals

UV-spot lak

UV-spot lak is het aanbrengen van een Ultra Violet drogende hoogglanslak op bepaalde delen van het drukwerk. Zo krijgt een foto meer glans, springt een tekst er extra uit of geeft het net dat beetje extra aan een kleurstalen overzicht. 

Mijn persoonlijke drukwerk favorieten

Als offline Loyal heb ik bijna alle soorten druktechnieken en afwerkingsvormen wel een keer voorbij zien komen, en uiteraard heb ik daarbij mijn voorkeuren. Wat ik echt mooi vind is kwalitatief drukwerk met mooie afwerking in combinatie met een apart papiertje. En qua design niet te veel kleur en gebruik maken van 'lege' ruimtes, zoals ik eerder aangaf in mijn blog 'Orde scheppen in de layout van je drukwerk'. Geen dertien in een dozijn dus, maar drukwerk met net dat beetje extra zodat het echt een indruk achterlaat. Hier twee van mijn persoonlijke favorieten.

Pregen

Pregen is een reliëfdruk waarbij het beeld alleen zichtbaar is doordat het omlaag of omhoog gedrukt is in papier of karton, hierbij wordt geen gebruik gemaakt van inkt, vernis of folie. Reliëfdruk komt tot stand door middel van een (messing) blinddrukstempel en een contravorm. Het resultaat van de druk is afhankelijk van het te bedrukken materiaal, alsmede de diepte van de gebruikte preegstempel.

Drukwerk Pregen | Loyals

UV-spot lak op alleen de tekst

UV-spot lak op alleen de tekst geeft het mooiste resultaat als de ondergrond matlaminaat of Soft Touch laminaat (ook een favoriet) bevat. Zo komt de glans het beste naar voren. En het liefst met niet te veel kleur, maar echt ton sur ton voor een luxe effect.

UV-spot lak alleen op tekst | Loyals

De juiste combinatie maakt het af

De kracht zit hem uiteraard in de combinatie van papier, design en afwerking.
Ook toe aan verrassend drukwerk? Vul het contactformulier in op deze pagina en ik laat je graag de mogelijkheden zien. 

Terug naar overzicht

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].