Opeens een webshop? Zo stijgen jouw online verkopen!

De kledingzaak om de hoek, de plaatselijke sieradenwinkel en de kleine speelgoedzaak: geen niet-levensbehoevende winkel blijft bespaart tijdens corona. Voor een groot deel van de ondernemingen zit er niets anders op dan naar online te verschuiven. Een webshop is op dit moment namelijk nog de enige manier om omzet te blijven draaien. Maar even een webshop ‘uit de grond stampen’ is nog niet zo gemakkelijk.

Hoe zorg je ervoor dat jij toch het maximale uit jouw online winkel haalt de komende tijd – en misschien wel permanent? In deze blog lees je het!

Een webshop - Zo stijgen je verkopen | Loyals

Share

Stijging internetverkopen in 2020

De beurs geklapt, de economie enorm gekrompen. Maar waar de een klappen krijgt, staat de ander op. De cijfers van e-commerce in 2020 zijn sky-high. En dat is logisch, want (bijna) alles wordt nu online besteld. In het tweede kwartaal van 2020 steeg het totaal online consumentenbestedingen met maar liefst 12%. Er zit dus ook voor jouw onderneming 1 ding op: online verkopen. Als ik 1 advies mag geven: ga niet hals over kop een gebrekkige webshop neerzetten, maar zorg dat je vanaf de start een sterke webshop neerzet. Dit zal jouw inzet meer dan waard zijn én zorgt dat je in de toekomst zowel offline als online kunt verkopen. Ik vertel je graag hoe. 

Een goede webshop begint bij de basis

Inkoppertje? Sure, maar niet minder waar. Veel offline bedrijven zonder webshop, hebben hier logischerwijs nog weinig ervaring mee. Het is daarom dus ook belangrijk hier niet zelf mee aan de slag te gaan, maar zorg ervoor dat je iemand vindt die een goede basiswebshop voor jou neer kan zetten.

Een goede basis webshop heeft:

 • Overzichtelijke productfeed

 • Eenvoudige betalingsmethode (zowel aan de voor- als achterkant)

 • Beveiligde website met SSL-certificaat

 • Gemakkelijk te beheren CMS-systeem (de “achterkant” van de webshop)

 • Mogelijkheden om beter vindbaar te worden in Google

Voorbeeld basis website | Loyals

4 webshop tips voor extra conversies

Of je website nu tijdelijk is of een blijvertje, je hebt uiteindelijk 1 doel: zorgen voor zoveel mogelijk conversies (verkopen). Met onderstaande tips zorg je voor maximale conversies in jouw webshop!

Webshop tip #1: Denk goed na over verzendkosten

Jouw klanten kopen graag bij jou, maar draaien niet graag op voor de extra kosten. Verzendkosten toevoegen aan een bestelling is in 2020 de belangrijkste reden dat bezoekers een winkelmandje verlaten. Voor maar liefst 58% van Nederlandse online shoppers zijn onverwachte verzendkosten een reden om de checkout te verlaten. 

Verzendkosten toevoegen kan overigens wel, zolang de klant daar ook een meerwaarde voor heeft. Bijvoorbeeld:

 • Gratis verzending vanaf een bepaald bedrag

 • Snellere levering wanneer verzendkosten worden betaald

 • Zelf een dag en tijd kiezen voor levering tegen extra verzendkosten 

Webshop tip #2: Onderscheid je met USP’s

Waarmee onderscheid jij je van de concurrent? Normaal gesproken komen klanten ook bij jouw winkel. Met een reden. Nu jouw winkel ‘online staat’, kun je een breder, nieuw publiek bereiken. Deze mensen moeten natuurlijk wel overtuigd worden van jouw kenmerken. Zorg er dus ook voor dat jouw onderscheidende kenmerken toonbaar worden op de website.

Voorbeelden van deze USP’s zijn:

 • Compleet assortiment

 • Persoonlijke bezorging in bepaalde regio’s

 • Bestellen en leveren op dezelfde dag

Webshop tip #3: Een goed retourbeleid is onmisbaar

Even passen of de kleuren vergelijken in de winkel kan nu niet, dus weten de kopers ook nooit precies of zij het goede product kopen. Een webshop is nu eenmaal een garantie voor retouren. Door een goed en duidelijk retourbeleid aan te bieden op jouw webshop, krijg je het vertrouwen van klanten dat zij jouw product wel durven aan te schaffen.

Natuurlijk zal je een aantal producten teruggestuurd krijgen, maar dit weegt niet op tegen het aantal mensen dat wél een aankoop doet dankzij jouw retourbeleid. 29% van de Nederlandse onlineconsumenten geeft aan een product alleen te bestellen als er een minimale retourperiode van 30 dagen geldt. 

Webshop tip #4: Communiceer via al je beschikbare kanalen

Communicatie = key. Jouw huidige doelgroep wil weten hoe jij je aanpast op de huidige periode en hoe jij hen alsnog van jouw producten/dienst voorziet. Zorg dus ook dat je blijft communiceren met je doelgroep. Plaats berichten via jouw socialmediakanalen, richt je Google Mijn Bedrijf goed in en verstuur nieuwsbrieven. Dit is dé manier om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep jouw webshop vindt.

Snel een sterke webshop? Loyals helpt je!

Wil jij overstappen naar een eenvoudige, duidelijke en conversiegerichte webshop? Wij bouwen deze binnen no-time voor je! We hebben een bewezen goed systeem ontwikkeld, waarmee jij snel aan de slag kunt met jouw website. Daarnaast helpen we je graag jouw webshop te optimaliseren, zodat jij hier alles uit kunt halen. Nu én in de toekomst. 

Geen tijd te verliezen dus. Neem contact op en begin met online verkopen!

Terug naar overzicht

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].