Recap: WeAreDevelopers World Congress 2022, Berlijn.

Breng 8.000+ developers bij elkaar, voeg daar 250+ inspiratievolle sprekers, mijn collega’s & een paar verfrissende biertjes aan toe… en je hebt mijn volledige aandacht.

En wat een geluk! Want dit is precies wat het WeAreDevelopers World Congress 2022 in Berlijn in het kort opsomt. Samen met Loyals-collega’s en onze partner-collega’s van Stimmt zijn we twee dagen lang geïnspireerd en ontstonden interessante gesprekken op een van ’s werelds grootste developerscongres.

Mijn naam is Robin, developer bij Loyals. Ik neem je graag mee in mijn hoogtepunten van het WeAreDevelopers World Congress 2022!

WeAreDevelopers World Congress | Loyals

Share

Ultiem development geluk

Het is ultiem geluk voor elke developer. Met meer dan 250 sprekers is er twee dagen lang, letterlijk elk moment van de dag iets te doen. Met een variërend aanbod, dus voor elke type developer meer dan genoeg keuze.

Van informatie over de meest bekende tot nieuwste front-end technieken, tot het bijspijkeren over de ontwikkelingen binnen AI-development en diverse hosting-zaken. 

Luisteren en netwerken

De aanbevolen tactiek van de organisatie was om het aantal talks per dag te beperken tot maximaal vijf. En de rest van de dag? Besteden aan netwerken met andere developers. Dankzij de vrij uitgebreide app was dit toegankelijk, waarmee je eenvoudig met bezoekers en sprekers in contact kon komen over diegene zijn of haar interesse of expertise in een onderwerp.

Wij volgden +/- zes talks per dag. Tsja… we blijven Loyals, he. ;-)
Het was soms erg lastig kiezen, op bepaalde momenten waren er gewoon twintig sprekers tegelijk bezig. We kunnen álle talks terugkijken, dus het popcorn is al besteld voor de eerste ‘talk-marathon’ met het team.

De organisatie
Het congres was super georganiseerd. Het was in een ontzettend groot gebouw, waardoor je zelfs met 8.000+ aanwezigen elkaar niet voor de voet liep.

Bij de meest populaire sprekers moest je vroeg zijn om een zitplaats te veroveren, maar met een beetje vooruitplannen was dit geen probleem.

Bjarne Stroustrup C | Loyals

Inspirerende tech-verhalen

Voor mij persoonlijk was Bjarne Straustrup de meest inspirerende spreker, een op het moment van schrijven 71-jarige programmeur en nog steeds actief in het vak.

Wat Straustrup zo inspirerend maakt, is het feit dat hij de ‘uitvinder’ is van de programmeertaal C++, een van de meeste gebruikte programmeertalen ooit. En waar onze hedendaagse samenleving mee gebouwd wordt.

De uitdagingen die hij heeft opgelost - zeker in die tijd - zijn erg interessant. Zelfs voor de developers van deze tijd.

Verder waren er een hoop sprekers die je gewoonweg aan het denken zetten om de huidige processen of technieken nog eens onder de loep te nemen.

Ontwikkelingen die nieuwe kansen bieden, of een frisse blik op een bekende techniek. Maar regelmatig ook een stuk bevestiging dat wát we doen, ‘gewoon’ simpelweg klopt.

Hieronder volgt een aantal diverse topics welke echt iets getriggerd hebben voor mij om meer mee te willen gaan doen. Ik doe m'n uiterste best om niet té technisch... 😉

Interesse gewekt of gewoon een vraag? Neem contact op met ons

Als je hieronder je gegevens achterlaat, komen we zo snel mogelijk bij je terug. Kan je vraag niet wachten? Dan mag je ons altijd bellen op 0297 38 52 52. Is het weekend of na 17:00? Een mailtje sturen is dan handiger: mail ons op [email protected].