VIDEO Lieke #2: Zo zet je social media in voor verkeer naar je website | stap 2


Categorie

Vlogs

Datum

24-08-2017

In mijn vlogs laat ik je zien hoe je jouw doelstellingen kunt behalen met social media marketing. Social media marketing kan ontzettend effectief zijn om je doelstelling te behalen. Maar om het beste rendement uit je tijd en geld te behalen, is het belangrijk dat je weet wat de do's en don'ts zijn.

In 5 eenvoudige stappen laat ik je zien hoe je social media marketing kunt inzetten voor jouw merk. In mijn vorige vlog vertel ik je alles over stap 1: Het specificeren van je doelgroep. 

In bovenstaande vlog neem ik je mee naar stap 2: hoe zorg je dat je de juiste social media inzet om je doelgroep te bereiken?

Het aantal social media-kanalen groeit continu. Dat maakt het onhaalbaar om als bedrijf overal actief te zijn. En natuurlijk ook super onnodig, want niet ieder kanaal is geschikt om je doelgroep te bereiken.

In mijn vlog vertel ik je over de diverse social media-kanalen en laat ik je het verschil ertussen zien. Want wat voor de een werkt, is voor de ander verspilling van tijd en geld. 

Lees je liever wat ik tijdens mijn vlog vertel? Bekijk dan onderstaand het script.  

 

De juiste social media-kanalen voor je doelgroep

In mijn vorige vlog heb ik je laten zien hoe je je doelgroep concreet kunt maken en hoe je hier een persona aan kunt koppelen. Ik ga je nu laten zien welke social media-kanalen je kunt inzetten om je doelgroep te bereiken.

De wereld van social media verandert continu. Als ik je vraag welke social media-kanalen je kunt opnoemen, dan denk je waarschijnlijk aan Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en YouTube. Veel bedrijven denken dat ze op al deze kanalen actief moeten zijn. Maar bedenk goed dat jij persoonlijk ook niet op alle kanalen actief bent. En je doelgroep dus ook niet. Het is daarom interessant om te onderzoeken op welke kanalen je doelgroep wel actief is en je hierop te focussen.

Laten we eens drie verschillende social media-kanalen met elkaar vergelijken om de verschillen te zien. 

Instagram

Instagram is een app waar je vooral veel foto's en video's op kunt delen. Onder jongeren is het ontzettend populair. Van alle studenten en scholieren zit namelijk 50% op Instagram. Er is uit onderzoek gebleken dat de brand engagement en grootst is via Instagram, vergeleken andere social media-kanalen. 

Vallen jongeren onder jouw doelgroep? Dan raad ik zeker aan gebruik te maken van Instagram.

Op Instagram worden verschillende posts gedeeld. Bijvoorbeeld over festivals of posts over sport. Maar natuurlijk ook posts over food! Nou, cheers!


Facebook

Facebook is met 1,1 miljard actieve gebruikers per maand het grootste social media-kanaal van dit moment. Het leuke aan Facebook is dat zowel jong als oud gebruikmaken van het platform. Voor veel bedrijven is het daarom dus een heel geschikt kanaal om in te zetten om de doelgroep aan te spreken. 

Vaak hoor ik van klanten die een B2B-focus hebben, dat ze geen gebruikmaken van dit platform omdat het niet zakelijk genoeg is. Maar dat is jammer. Want ook de CEO van een bedrijf zit 's avonds op de bank en checkt dan zijn tijdlijn. en dan wil jij er natuurlijk met je bedrijf ook langskomen! 

Vooral behind the scenes-video's doen het altijd erg goed om te delen op Facebook.


LinkedIn

Als laatste wil ik nog even ingaan op LinkedIn. LinkedIn is gericht op professionals en zakelijk gezien dus een ontzettend interessant platform om gebruik van te maken. Je kunt hier zien waar iemand werkt en wele functie ze hebben. In de vlog van Jerry over LinkedIn laat hij je zien hoe je wel 5 tot 10 new business afspraken kunt scoren per maand. Wil je deze maand weer nieuwe handel binnenhalen, dan zou ik zijn vlog zeker even kijken dus. 


Wil je weten welke social media-kanalen je kunt inzetten voor jouw bedrijf? Dan help ik je hier graag in groeien. Om met me in contact te komen kun je het contactformulier invullen of mij direct mailen op lieke@loyals.nl.

In mijn volgende vlog ga ik je laten zien welke content je nu eigenlijk deelt op social media. Ik hoop tot dan. Ciao!

 

Heb je mijn andere vlogs gemist? bekijk dan ook: 


Stay up to date
Schrijf je in en ontvang maandelijks een update van de belangrijkste ontwikkelingen
Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.